Mijn eigen boek is uit! Geld maakt wél Gelukkig

20 maart 2018

Het is zover: mijn eigen boek is officieel uit. Verkrijgbaar via Bol, Bruna, Managementboek en verschillende boekhandels. Ik was tijdens de lancering ‘s morgens te horen bij het NOS Radio 1 Journaal op NPO Radio 1 en bij Evers Staat Op van Radio 538. En ’s middags bij RTL Live op RTL4. Publiciteit voor de kroon op meer dan een jaar werk, want het heeft even geduurd tot het boek er dan eindelijk was.

1 ster * – Eenvoudig toe te passen, begrijpelijk zonder enige achtergrond

In het boek beschrijf ik 8 wetenschappelijke inzichten, die je helpen gelukkiger te zijn met het geld dat je te besteden hebt. Door dat slimmer te doen en andere keuzes te maken. Deze 8 inzichten komen aan bod:

 • Koop ervaringen in plaats van spullen
 • Koop voor anderen in plaats van voor jezelf
 • Doe veel kleine uitgaven in plaats van een grote
 • Durf minder te verzekeren
 • Betaal alvast vooruit
 • Denk aan waar je niet aan denkt: de kleine dingen
 • Stop met vergelijken
 • Benut de kennis van anderen

Slimmer kiezen: mijn ultieme motivatie

Het idee voor het boek ontstond een paar jaar geleden al, nadat ik was afgestudeerd in Economic & Consumer Psychology. Waarna ik dook in nog meer wetenschappelijke literatuur over marktingpsychologie, keuzegedrag, verleidingen en beïnvloeding. En in de werking van het brein, om daar zelf slimmer mee om te kunnen gaan.

Dat besloot ik te gaan delen via blogartikelen hier op de website, die aan leken te spreken. Studenten vroegen me ze te begeleiden tijdens scripties en onderzoeken, ROC’s, hogescholen en universiteiten vroegen me voor lezingen en ook de media vroeg me regelmatig uit te leggen welke psychologische fenomenen er achter ons (koop)gedrag schuilgaan.

Met dit boek hoop ik zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de manier waarop we keuzes maken. En hoe je dat een stukje slimmer kunt doen, door invloed uit te oefenen op je eigen omgeving. Door voortaan vooraf te betalen in plaats van achteraf. En veel minder te vergelijken dan je gewend bent. Of waar marketeers je toe proberen te verleiden.

Kopen: mijn royalty’s naar Stichting KiKa

Het boek kopen? Dat kan onder andere via de volgende kanalen:

Alle royalty’s die ik ontvang voor het boek maak ik over naar Stichting KiKa, waarmee ik de handige tips uit het tweede hoofdstuk zelf maar meteen in de praktijk breng. Want weggeven maakt immers gelukkig.


Artikel met plezier gelezen? Help me het bereik te vergroten met een like op Facebook en. Zelf geen artikel meer missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief, zodat je iedere vrijdag de artikelen van die week van me ontvangt.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Luzia 3 april 2018 at 21:36

  Op die foto bovenaan lijkt het net alsof ze een geheimpje naar elkaar fluisteren haha, geweldig! Ik heb er een aantal in Californië gezien en die beeste kunnen inderdaad stinken zeg, pfoeh

 • Leave a Reply