Voel je veel rijker in 5 minuten: maar pas op met je uitgaven

4 september 2020

Wil je graag ervaren hoe miljonairs zich voelen of hoe onbezorgd de echt rijken door het leven gaan? Je kan natuurlijk een leven lang hard gaan werken of broeden op het beste businessplan. Toch kan het een stuk sneller, en bovendien makkelijker. In maar 5 minuten, om je eventjes veel rijker te voelen. Al is het belangrijk om ermee op te passen, voordat je daadwerkelijk meer uitgeeft dan je eigen kunt betalen.

1 ster * – Eenvoudig toe te passen, begrijpelijk zonder enige achtergrond

Hoe rijk jij je voelt hangt namelijk niet af van wat je concreet bezit. Zoals een miljonair zich mislukt kan voelen naast een miljardair kun jij een handige truc toepassen om je meteen een stuk rijker te voelen. Misschien niet alsof je zwemt in het geld, maar wel om je even helemaal nergens zorgen om te maken.

Je rijker voelen

Heb je standaard zo’n €500 op je betaalrekening staan? Maak daar de komende maand eens €5.000 van, als je spaarrekening dat toelaat natuurlijk. Boek het geld over naar je betaalrekening, de rente die je misloopt is immers toch te verwaarlozen.

Je bepaalt met het saldo op je betaalrekening eenvoudig zelf hoe rijk jij je voelt. En hoeveel geld je ongemerkt uit zal geven.

Het zal je meteen rijker laten voelen, zonder dat je daarvoor meer hoeft te verdienen. Je laat je brein onbewust zwemmen in het geld. Omdat je ineens 10x meer lijkt te bezitten dan je gewend bent, als je de bank-app opent en je even je rekening checkt.

Let op: zodra jij je rijker voelt wordt het veel makkelijker om geld uit te geven aan van alles en nog wat dat je niet nodig hebt. Of ga je net wat sneller nog eens uit eten, waardoor je misschien wel heel snel terug bent bij die €500. En je spaarrekening dan geen buffer meer biedt.

Andersom: beter op de kleintjes letten

Zou je er andersom voor kiezen om die €500 juist terug te schroeven naar €250? Je voelt je ineens minder rijk. Wat minder fijn aanvoelt, maar in de portemonnee wel eenvoudig zal schelen.

Je wordt kritischer op de uitgaven die je doet, waardoor je de hand een stuk makkelijker op de knip houdt. Om onnodige uitgaven te voorkomen en bewuster om te gaan met het geld dat je wel te besteden hebt. En dat je denkt te kunnen besteden, door je brein een beetje voor de gek te houden.

Je bepaalt met het saldo op je betaalrekening eenvoudig zelf hoe rijk jij je voelt. En hoeveel geld je ongemerkt uit zal geven. Dus wil je meer sparen of er de komende weken eens lekker onbezorgd mee omgaan? Je hebt zelf de touwtjes in handen, aan de hand van het saldo op de betaalrekening dat je aanhoudt.


Interessant artikel gelezen? Help me het bereik te vergroten met een like op Facebook. Zelf op de hoogte blijven van leuke psychologische inzichten? Abonneer je dan op de nieuwsbrief, zodat je iedere vrijdag de artikelen van die week van me ontvangt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply