ConsumentenPsycholoog in Galileo op RTL5

11 oktober 2016

Gisteren vertelde ik presentatrice Shelly over enkele verkooptrucs die verkopers regelmatig inzetten. Ik legde haar uit hoe we bijvoorbeeld geneigd zijn om voor de middelste optie te kiezen wanneer we wat onzeker zijn over het product. Daarnaast lichtte ik toe hoe een eerste (op het oog) irrelevante vraag helpt de kans op een ‘ja’ op de volgende vraag te vergroten. Bekijk hieronder de verschillende fragmenten die werden uitgezonden.

1 ster * – Eenvoudig toe te passen, begrijpelijk zonder enige achtergrond

Dit zijn de getoonde fragmenten op een rijtje:

Artikel met plezier gelezen? Like me op Facebook en lees wekelijks slimme psychologische tips die je direct kunt inzetten. Geen artikel meer missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief, zodat je iedere vrijdag de artikelen van die week ontvangt.

Written by Patrick Wessels

Patrick Wessels

Patrick studeerde af in Economic & Consumer Psychologie. Hij combineert psychologie met marketing. Om gelukkiger te worden van zijn eigen (aankoop)keuzes. En om anderen daarbij te helpen. Met blogartikelen hier op de site, in kranten, magazines, op radio en soms op televisie. En in zijn eigen boek: Geld maakt wél gelukkig (als je weet hoe je het moet uitgeven).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply